Nyt fra Holeby i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Holeby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

NYKØBING: Sigtet for salg af hash

Fredag klokken 13.12 var politiet i anledning af en anden sag i en lejlighed i Nykøbing. En 30-årig mand, der var i lejligheden, blev visiteret, og han havde 4,1 gram hash på sig samt nogle kontanter. Hashen blev konfiskeret, og den 30-årige blev sigtet for salg af ulovlige stoffer.

 

HASLEV: Gang i afbrænding

Politiet fik fredag eftermiddag en anmeldelse om, at der blev foretaget noget afbrænding i en have i Skuderløse, og at det ikke lugtede af ren brænderøg. Politibetjentene kunne køre efter en tynd, hvid røgsøjle og fandt frem til to olietønder, hvor der var rester af træ, pallerammer og en møbelhynde. En 52-årig mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

RØNNEDE: Kørte uden kørekort – fik bilen beslaglagt

Politiet standsede fredag klokken 17.36 en 55-årig mand fra Mern, der kom kørende på Vordingborgvej ved Rønnede. Den 55-årige var frakendt kørekortet og blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden, men han var flere gange tidligere blevet sigtet for at køre uden kørekort. Derfor blev hans bil beslaglagt på stedet.

 

NÆSTVED: Smadrede rude til grillbar

En 34-årig mand fra Næstved smadrede lørdag klokken 0.59 en rude til en grillbar i Ramsherred med de bare næver, og politiet blev tilkaldt. Ingen var kommet til skade i regnen af glasskår, men den 34-årige – der var temmelig fuld – blev anholdt klokken 1.09 og sigtet for hærværk. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, men han har ikke givet nogen forklaring på, hvorfor han slog mod ruden. Klokken 8.39 blev den anholdte løsladt igen, men han er fortsat sigtet i sagen.

 

NYKØBING: Hjemløs sov på gaden – havde indrejseforbud

Lørdag klokken 1.06 fik politiet en anmeldelse om, at der lå en mand og sov ved Arbejdernes Landsbank i Langgade. Det viste sig at være en 39-årig udenlandsk mand uden fast bopæl, og da politiet undersøgte hans forhold nærmere, fandt betjentene ud af, at han rent faktisk havde et forbud mod at rejse ind i Danmark. Den 39-årige blev anholdt klokken 1.30 og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, og han blev fremstillet i grundlovsforhør senere lørdag. Den 39-årige blev varetægtsfængslet frem til den 14. februar.

 

NÆSTVED: Fik forbud efter restaurationsloven

Lørdag klokken 2.05 kørte en politibil gennem Ramsherred, og en af nattegæsterne kylede et askebæger fra et værtshus efter bilen, som blev ramt på bagskærmen. Det var en 35-årig mand fra Helsinge, som blev sigtet for hærværk, og for at få ro på stedet blev han anholdt klokken 2.12 og taget med til politistationen. Her blev han også sigtet for overtrædelse af restaurationsloven og fik et forbud mod at komme på værtshuset fremover. Den 35-årige blev løsladt igen klokken 7.46 lørdag morgen.

 

RØDBYHAVN: Menneskesmugling

Lørdag klokken 11.30 blev en bus, der kom med færgen fra Tyskland, standset på Færgestationsvej i forbindelse med en af udlændingekontrolafdelingens rutinemæssig kontroller. I bussen sad der en udenlandsk kvinde, som ikke havde nogle dokumenter, hun kunne identificere sig med. Hun blev derfor anholdt og sigtet efter udlændingeloven. Kvinden rejste sammen med sin søster og sin mand, og de blev begge anholdt og sigtet for menneskesmugling.

 

NÆSTVED: Aggressiv med hash

En 28-årig mand blev lørdag aften klokken 20.43 bortvist fra en restauration på Ramsherred i Næstved fordi han havde en temmelig aggressiv adfærd. Det fortsatte han imidlertid med på gaden, hvor han oven i købet forsøgte at sælge euforiserende stoffer til forbipasserende. Politiet blev tilkaldt, og betjentene fandt frem til den 28-årige kort efter. Han havde hash på sig, og blev derfor sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

SLAGELSE: 18-årig sigtet for vold

To 18-årige unge mænd var natten til søndag kommet op at toppes på Ydunsvej i Vemmelev, hvor den ene slog den anden med knytnæve i ansigtet og truede med at slå ham ihjel. Han blev derfor anholdt og sigtet for vold og for trusler.

 

HASLEV: Opførte sig voldsomt og havde kokain

Natten til søndag klokken 03.23 blev en 29-årig mand fra Nykøbing anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen, da han opførte sig meget voldsomt efter at have været til fest i nærheden af Dalby. Han blev i den forbindelse visiteret, og betjentene fandt noget kokain på ham. Derfor blev han også sigtet efter lov om euforiserende stoffer. Han fik lov til at slappe af i detentionen i Næstved til klokken 7.47, hvor han blev sluppet ud i den friske morgenbrise.

 

SLAGELSE: Påvirket kvinde påkørte tre fodgængere

Tidlig søndag morgen kom en 30-årig kvinde fra Slagelse kørende i bil ad Bredgade i Slagelse. Formentlig på grund af alkoholpåvirkning mistede hun herredømmet over bilen og kørte op på fortovet, hvor hun påkørte tre unge mennesker. De blev alle tre kørt til akutmodtagelsen til behandling for deres skader. En udåndingsprøve viste, at den 30-åriges promille var så høj, at det hører under kategorien vanvidskørsel. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel og for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed – og hendes bil blev i den forbindelse beslaglagt med henblik på konfiskation. Senere søndag blev kvinden fremstillet i grundlovsforhør, hvorfra hun blev løsladt.

 

NYKØBING: Vidner søges til overfald

Politiet søger vidner til et overfald, der skete søndag morgen omkring klokken 5. Det er formentlig sket på Brovejen, hvor en 24-årig mand blev overfaldet af to mænd, så han efterfølgende måtte behandles for sine skader på sygehuset i Nykøbing. Politiet fandt blodspor fra Brovejen, ned gennem Jernbanegade og Østergågade til Lilletorv. Vidner har set den 24-årige være i kontakt med to mænd, der beskrives som:

A: Mand, dansk af udseende, ca. 19-20 år, omkring 155 cm høj. Han var spinkel af bygning, lys i huden og havde brunt hår. Han havde en lys stemme, mørkt hageskæg og talte dansk. Han havde en sort stofjakke med læder på brystet, lyse cowboyjeans med huller og sorte sko med hvid skrift på.

B: Mand, dansk af udseende, ca. 23-24 år og 180-182 cm høj. Han var spinkel af bygning og var lys i huden. Han havde hageskæg og en tatovering under det ene øje med ukendt skrift. Han talte dansk og var iført en lys hættetrøje med sort stribe langs ærmet med hvid skrift.

Politiet hører gerne fra de to mænd og fra andre vidner, der har oplysninger om overfaldet, der efterforskes som en sag om kvalificeret vold. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

SLAGELSE: Stjal en bærbar højttaler

Politiet blev søndag klokken 15.32 kaldt til et varehus på Idagårdsvej i Slagelse, hvor personalet tilbageholdt en mand, der havde stjålet en højttaler. Det var en 29-årig udenlandsk mand, som havde taget en bærbar højttaler og var gået gennem kassen uden at betale for den. Han blev anholdt klokken 16.09 og sigtet for butikstyveri, og han blev afhørt politistationen i Slagelse med tolk. Her fik han en bøde på 1.600 kroner, og hertil kommer et bidrag til Offerfonden på 500 kroner. Den 29-årige blev løsladt igen klokken 17.19.

 

NÆSTVED: 44-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse

Søndag klokken 14.35 fik politiet en anmeldelse fra en kvinde, som havde set en mand stå i et vindue i en lejlighed i Næstved – splitternøgen og onanere. Politiet fandt frem til en 44-årig mand, som blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse. Den 44-årige blev afhørt på politistationen og løsladt igen klokken 17.06.

 

GEDSER: Alt for mange på alt for lidt plads

En politipatrulje fra udlændingekontrolafdelingen standsede søndag klokken 20.15 en udenlandsk minibus på Gedser Landevej lige nord for Gedser. Da bilen standsede, røg døren op, og flere personer sprang ud og forsvandt i mørket. Føreren var en 23-årig udenlandsk mand, og en optælling viste, at der havde været 14 personer med i bilen, selv om føreren kun lovlig må befordre seks personer. Den 23-årige chauffør blev anholdt klokken 20.20 og sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han blev afhørt på politistationen i Rødbyhavn, og efter at have vedtaget en bøde på 1.000 kroner blev han løsladt igen klokken 23.06.

 

SLAGELSE: Knallertkører mistede livet

En 61-årig mand fra Slagelse mistede natten til mandag livet i et færdselsuheld. Den 61-årige kom kørende på knallert på Lillevangsvej i Slagelse, men af ukendte årsager ramte han en parkeret varebil. Forbipasserende tilkaldte redningsberedskab og politiet, men den 61-årige blev umiddelbart efter erklæret død. Politiets bilinspektør undersøgte tidligt mandag ulykkesstedet for at fastslå de nærmere omstændigheder, men der foreligger endnu ikke nogen konklusion.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Holeby Nystedved Fredag kl. 12.00 – lørdag kl. 14.00 Computerudstyr
Maribo Vestergade Torsdag kl. 16.50 – 17.15 Kontanter
Nykøbing F. Pandebjergvej Fredag kl. 19.30 – 20.00 Pc, iPad og airpods
Nykøbing F. Parkvej Søndag kl. 16.00 – 18.00 Smykker og kontanter
Næstved Karrebækvej Fredag kl. 17.45 – 21.45 Pas
Sakskøbing Maribovej Torsdag kl. 19.00 – lørdag kl. 11.00 Værktøj
Skælskør Slagterivej Torsdag kl. 13.00 – 15.00 Mobiltelefon
Sorø Nordskovvej Lørdag 14/1 – Lørdag 28/1 Kontanter
Stensved Stensbyvej Fredag kl. 15.00 – søndag kl. 9.00 Håndværktøj
Vordingborg Valdemarsgade Tirsdag kl. 10.00 – 10.30 Vides endnu ikke

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dianalund Holbergsvej Fredag kl. 7.34 – 13.20 ATK 701 10 50 km/t 74 km/t 1 klip
Haslev Ringstedvej Fredag kl. 10.17 – 14.15 ATK 605 6 80 km/t 96 km/t -
Korsør Storebæltsbroen Lørdag kl. 13.28 – 19.27 ATK 3758 113 110 km/t 156 km/t 4 klip
Korsør Storebæltsbroen Søndag kl. 13.13 – 19.15 ATK 6011 102 110 km/t 158 km/t 2 klip
Korsør Tårnborgvej Fredag kl. 19.44 – 20.43 ATK 150 2 50 km/t 92 km/t 1 klip og en betinget frakendelse
Korsør Tårnborgvej Søndag kl. 17.56 – 19.21 ATK 220 1 50 km/t 60 km/t -
Marielyst Bøtø Ringvej Søndag kl. 14.15 – 20.00 ATK 298 24 60 km/t 89 km/t 4 klip
Nykøbing F. Guldborgvej Fredag kl. 8.15 – 13.45 ATK – bestilt færdselskontrol 314 3 60 km/t 78 km/t -
Nykøbing F. Gaabensevej Lørdag kl. 18.52 – søndag kl. 01.00 ATK – bestilt færdselskontrol 375 48 50 km/t 86 km/t 8 klip og en betinget frakendelse
Stensved Vordingborgvej Fredag kl. 12.51 – 14.30 ATK 362 6 50 km/t 64 km/t -
Tappernøje Hovedvejen Fredag kl. 13.52 – 16.52 ATK 426 14 50 km/t 67 km/t -
Tappernøje Korskildevej Fredag kl. 18.08 – 20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 13 2 60 km/t 72 km/t -
Vemmelev Borgergade Fredag kl. 16.43 – 18.43 ATK – bestilt færdselskontrol 100 0 50 km/t - -
Vemmelev Slagelse Landevej Fredag kl. 21.56 – 22.48 ATK 22 5 60 km/t 87 km/t 2 klip
Vemmelev Slagelse Landevej Lørdag kl. 16.31 – 22.30 ATK 450 18 60 km/t 87 km/t 3 klip
Vemmelev Slagelse Landevej Søndag kl. 13.02 – 17.19 ATK 560 10 60 km/t 79 km/t -
Vordingborg Ørslevvej Fredag kl. 9.51 – 11.21 ATK 129 2 50 km/t 59 km/t -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Faxe Flere steder Lørdag kl. 01.00 – 02.00 Fem køretøjer kontrolleret – alle kørte pænt.
Korsør Tårnborgvej Fredag kl. 23.10 – 23.40 Ingen sager.
Langøvej Vordingborg Fredag kl. 19.00 – 20.00 Ca. 100 køretøjer var forsamlet. Af dem blev en notere for ikke at overholde indkaldelsen til syn, og en sag med for høj hastighed.
Lundby Flyvervej Fredag kl. 20.20 – 21.00 Kontrol af ca. 50 køretøjer. Af dem blev en noteret for forkerte pærer i forlyset, en for at benytte tågelys, en havde ikke sit kørekort med, og en havde ikke monteret nummerplade foran.
Nykøbing F. Bispegade Fredag kl. 7.30 – 8.00 Alle kørte pænt.
Rødby Færgestationsvej Lørdag kl. 7.00 – 14.20 Spiritus-  og narkokontrol: Alle havde tingene i orden.
Rødby og Gedser Flere steder Søndag kl. 7.00 – 14.20 Spiritus-  og narkokontrol: Alle havde tingene i orden.
Slagelse Afrikavej Fredag kl. 10.43 – 11.33 50 køretøjer blev kontrolleret – en står til et klip i kørekortet.
Slagelse Kalundborgvej Fredag kl. 10.25 – 10.40 30 screenede køretøjer – alle kørte pænt
Slagelse Vestmotorvejen Fredag kl. 22.10 – 23.10 Ingen sager.
Vordingborg Københavnsvej Fredag kl. 12.55 – 14.10 En kørte så hurtigt, at han står til et klip i kørekortet, og en blev sigtet for spiritus- og narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Kirkevej Søndag kl. 2.19 19-årig mand fra Haslev Spirituskørsel
Nykøbing F Slotsgade Fredag kl. 10.35 33-årig mand fra Horbelev Kørsel i påvirket tilstand
Nykøbing F. Gedser Landevej Søndag kl. 5.43 18-årig mand fra Nørre-Alslev Spirituskørsel
Næstved Kyse Bygade Fredag kl. 22.21 51-årig kvinde fra Slagelse Spirituskørsel
Rødby Strandholmsøvej Fredag kl. 19.26 38-årig mand med ukendt adresse Spirituskørsel
Slagelse Skovsøgade Søndag kl. 2.00 19-årig mand fra Skælskør Spirituskørsel
Slagelse Bredgade Søndag kl. 4.57 30-årig kvinde fra Slagelse Kørsel i påvirket tilstand
Sorø Alleen Søndag kl. 01.26 35-årig kvinde fra Ringsted Spirituskørsel
Tappernøje Sydmotorvejen Lørdag kl. 17.18 36-årig mand fra Skævinge Kørsel i påvirket tilstand
Vordingborg Ugledigevej Fredag kl. 13.51 45-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi